Verslag: netwerkavond 20/03

Een nieuwe maand, een nieuwe netwerkavond. Op 20 maart was het weer verzamelen geblazen in De Loge, een van de vaste stekken voor de netwerkavonden van GentVertaalt. We mochten weer een tiental sympathisanten verwelkomen, met zoals altijd ook een paar nieuwe gezichten.

Het werd zoals gebruikelijk een fijn weerzien of een aangename eerste ontmoeting. We kregen zelfs aangenaam bezoek uit Nederland van Onno (niet zijn echte naam, maar zijn Facebook-pseudoniem), en hij wist nog heel wat inzichten te bieden over Nederlands-Nederlands versus Belgisch-Nederlands, die nuttig zijn voor onze Taaldatabank. Zeg bijvoorbeeld niet te gauw een ‘darm’ tegen een stuk (tuin)slang! Mick, die over de inhoud van de databank gaat, ging dan ook naar huis met een heleboel nieuwe voorstellen en heeft die intussen al in de lijst opgenomen.

Voorts kregen we het voltallige team van Joverta over de vloer. De poulains van Tom wisten ons te vertellen dat ze, mede dankzij de hulpvaardigheid van GentVertaalt, nu al hun doelstellingen hebben gehaald. Maar of ze nu ook werkelijk freelancer zullen worden nadat ze afgestudeerd zijn, dat staat nog niet vast.

GentVertaalt-sympathisant van het eerste uur Herman Boel lichtte een tipje van de sluier op over een groots professioneel project dat op til is, maar dat hij voorlopig nog niet aan de grote klok wil hangen. We duimen in elk geval voor een goede afloop (of liever: voor een goede start van het project).

Uiteraard kwam ook de Language Industry Award van GentVertaalt aan bod. De trofee zelf mocht natuurlijk niet ontbreken, en prijkte dan ook in al zijn glorie op de tafel. De aanwezigen bevestigden dat GentVertaalt op het goede spoor zit en een lacune opvult. Wij van GentVertaalt zijn uiteraard blij met de steun die we krijgen van al onze collega’s, en we zetten het project zeker voort.

Kortom, er lijkt nog lang geen sleet te zitten op het concept van de netwerkavonden, noch op het enthousiasme van onze sympathisanten. Tot volgende maand!

Het team van GentVertaalt

Netwerkavond 20/03

Sfeerbeeld netwerkavond

 

Leave a Reply