Verslag: memoQ-training voor beginners 1

Op 16 oktober organiseerde GentVertaalt samen met het Nederlandse KTV (Kennisnet voor Taal- en Vakopleidingen) een opleidingsdag voor mensen die met de CAT-tool memoQ (willen) werken.

Gecertificeerd memoQ-trainster Sandra Florindo zakte voor het eerst af naar België en maakte negen vertalers wegwijs in het programma. Na de inleiding ging iedereen ook echt aan de slag met memoQ, want Sandra had voor iedereen USB-sticks meegebracht met enkele te vertalen bestanden, om te tonen hoe het vertaalproces van begin tot eind concreet in zijn werk gaat.

Na afloop had iedereen de basis onder de knie, en kwam ook al de vraag naar een vervolgopleiding voor gevorderden. Als er genoeg vraag naar komt —of naar een opleiding over iets anders, vraag maar raak!— dan maken wij daar graag werk van.

memoQ-training: de groep

memoQ-training: de groep

Tot slot laten we de feedback die we achteraf van de deelnemers kregen voor zichzelf spreken, in de onderstaande bloemlezing. Op naar de volgende leerrijke opleidingsdag!

 

 

“Ik vond het echt goed: duidelijke uitleg, een fijne sfeer en lekkere koffiekoeken. Ik ga memoQ wellicht ook effectief kopen nadat ik een paar weken met de demo-versie heb gewerkt.”

 

“Ik vond de locatie ideaal. Ruime parkeergelegenheid (en dan nog gratis ook!), een net leslokaal, goede projectie zodat alles vlot te volgen was. Lekkere ontbijtkoeken.”

 

“De opleiding zelf vond ik heel duidelijk en gestructureerd opgebouwd. Het was fijn dat Sandra ook ruimte liet voor vragen en opmerkingen.”

 

“Ik vond het een prima workshop.
Positief:
* het tempo, de inhoud en de syllabus. Het concrete karakter van de workshop, met alle kleine en grote tips.
* korte demoteksten goed gekozen/opgesteld om er een hands-on workshop van te maken die toch de meeste aspecten aan bod laat komen.”

 

“Ik wil jullie nog feliciteren met GentVertaalt: wakkere kerels die activiteiten organiseren waar vertalers iets aan hebben, laagdrempelig en nuttig. Een kans om eens ons kantoor te verlaten en ervaringen uit te wisselen. Daar heeft de sector volgens mij veel nood aan.”

 

“Kortom: een geslaagde dag”

 

memoQ-training: documenten

memoQ-training: documenten

One comment on “Verslag: memoQ-training voor beginners

  1. Reply Toiny Rademakers nov 17,2016 18:04

    Als jullie een cursus MemoQ voor gevorderden organiseren doe ik heel graag mee.
    Overigens: ik sta op de mailinglijst, maar heb de aankondiging van MemoQ voor beginners gemist.

    Toiny Rademakers

Leave a Reply