Netwerkavond augustus: verslag 2

Vorige maand namen we met GentVertaalt even een pauze met onze netwerkavonden om deel te kunnen nemen aan De Slimste Mens van Gent, maar afgelopen dinsdag waren onze leden opnieuw uitgenodigd om samen te kletsen, te eten en te drinken in The Rambler. Ondanks – of misschien dankzij – de vakantieperiode konden we rekenen op een zeer mooie opkomst van maar liefst 11 collega’s (onszelf niet meegerekend).

Tussen het eten en drinken door werd er zoals altijd vrolijk gekeuveld over nieuwe en minder nieuwe onderwerpen. In het kader van onze memoQ-opleiding op 16 oktober (waarvoor trouwens nog een paar plaatsen beschikbaar zijn) werden de voor- en nadelen van memoQ versus SDL Trados besproken – SDL organiseert overigens een roadshow in Brussel op 9 oktober.

Er werden leuke en minder leuke herinneringen opgehaald aan de (docenten van de) vertaalopleiding en aan de Erasmusavonturen. Er werd met veel plezier verteld over meevallers bij het vertalen, maar we zouden uiteraard geen zelfstandigen zijn als we ook niet zouden klagen over onze minder leuke klanten en hun bij momenten belachelijke eisen, of over die vervelende belastingcontroles. Gelukkig hadden sommige collega’s nog enkele nuttige tips om zonder kleerscheuren door een belastingcontrole te geraken.

De aanwezigen kregen ook een primeur: hou 29/11 alvast vrij in jullie agenda want GentVertaalt is iets van plan! Meer informatie volgt later nog: we werken keihard aan het programma en aan de randactiviteiten.

We kijken alvast uit naar onze volgende netwerkavond en hopen zoals deze week opnieuw weer enkele nieuwe gezichten te mogen verwelkomen.

Het GentVertaalt-team


Met dank aan Peter Motte voor het filmpje.

2 thoughts on “Netwerkavond augustus: verslag

  1. Reply Peter Motte aug 23,2014 08:15

    Volgende keer hoop ik een beter filmpje te kunnen afleveren, want dit vond ik wat shabby.

Leave a Reply