Netwerkavond 27/5 – Fotoverslag 1

Dat vertalers met meer bezig zijn dan louter vertaalwerk zelf is maar weer eens gebleken op de tweede samenkomst van GentVertaalt. Tussen pot en pint ging het namelijk lang niet alleen over koetjes en kalfjes.

 

 •   Magali De Cannière wordt binnenkort zelfstandig vertaalster en ze overweegt om een website te maken, dus meteen werden er tal van tips op haar afgevuurd over toepassingen als JavaScript (niet te verwarren met Java, zo blijkt!), Joomla, Drupal en WordPress.
 •   Herman Boel vertelde over de vereniging IAPTI die hij zelf onlangs ontdekte, en misschien gaan er wel enkelen onder ons naar hun conferentie op 5 oktober.
 •   Naast vertaler is Herman overigens ook schrijver, en wij waren natuurlijk benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het auteurschap. We hebben hem dan ook flink op de rooster gelegd over zijn intussen al derde boek, 666 leugens die iedereen gelooft.
 •   Niet alleen vertalers zakten af naar De Loge, want ook tolken tekenden present, en wel in de gedaante van Els Van Overstraeten en Nadine Slootmans.
 •   Nog een andere tak van onze branche werd vertegenwoordigd door freelance ondertitelaar Len Van Renterghem, die ons een idee gaf van wat er allemaal bij het ondertitelen komt kijken. Ook daar blijkt concurrentie te woeden tussen verschillende softwarepakketten zoals Spot en Swift.
 •   Met professor Sonia Vandepitte blikten de oud-studenten van het Departement Vertaalkunde van Hogeschool Gent onder ons graag nog eens terug op onze tijd op de schoolbanken.
 •   Herman De Sutter is zeer te spreken over Déjà Vu, dat hij niet tien, maar honderd keer beter vindt dan Trados.
 •   Caroline Coppens werkt nog zonder CAT-tool, maar gaat binnenkort met Déjà Vu leren werken. Wij zijn alvast benieuwd naar haar bevindingen!
 • Het was in elk geval weer een interessante bijeenkomst die zeker voor herhaling vatbaar blijft, dus volg ons om op de hoogte te blijven van de volgende activiteiten, en dat via het medium dat je verkiest: e-mail, Facebook of Twitter.

  Hieronder volgen ter afronding nog wat sfeerbeelden. Wij zien jullie graag binnenkort terug voor meer leuke uitwisselingen van ideeën!

  Onderschrift1

  In de namiddag hebben we de laptops opengeslagen en samen wat werk verzet. Gelukkig was de zon ook van de partij!

  Onderschrift2

  Vooral leuk ook dat het zaaltje van Café De Loge via een schuifdeur uitgeeft op het gezellige terras.
                                       

  Onderschrift3

  Naarmate de namiddag vorderde, druppelde het volk binnen. Op deze foto ging het er nog prettig aan toe…
                                             

  Onderschrift4

  …tot plots: weg sfeer! Grapje hé, iedereen was zich gewoon hard aan het concentreren op wat Tom aan het vertellen was.
                         

  Onderschrift5

  Tegen de avond verhuisden we naar de benedenverdieping voor een nóg gezelliger babbel, met nog meer volk.

  Onderschrift6

  Het was een gezonde mix van mensen die er vorige keer al bij waren afgewisseld met nieuwe gezichten.

  One comment on “Netwerkavond 27/5 – Fotoverslag

  1. Reply Reimers_Maja mei 31,2013 06:19

   Dag allemaal,
   Leuk jullie blog te lezen. Ik kon er niet bij zijn. Maar als er iemand geinteresseerd zou zijn: Op maandag 17/06 van 15-18h is er een workshop DéjàVu voor beginners, in de Montoyerstraat 24, 1000 Brussel.
   Wat doet DejaVu? Hoe ziet het er uit? Hoe begin je met DejaVu? Hoe bouw je geheugens op? Hoe organiseer je geheugens? Welke functies heeft DejaVu die Trados niet aanbiedt?
   Uitwisseling van persoonlijke ervaring, tips en tricks…
   Groetjes,
   Maja.

  Leave a Reply