Netwerkavond 26/06: verslag 2

De derde netwerkbijeenkomst van GentVertaalt was opnieuw een schot in de roos. In totaal zakten tien bekende gezichten en nieuwkomers af naar Patrick Foley’s Irish Pub in Gent om er gezellig te keuvelen over de sector. De blauwe hemel en aangename temperatuur droegen bij tot een plezierige, ontspannen sfeer. Voeg daar een handjevol goedgemutste vertalers en tolken aan toe en je hebt meteen een interessante avond voor de boeg.

De gebruikelijke thema’s zoals vertaalhulpmiddelen en tarieven kwamen al meteen weer bovendrijven en de visitekaartjes gingen weer vlot over de toonbank, maar daar hield het niet bij op. We kregen het verhaal te horen van twee collega’s die na een hele omzwerving in Latijns-Amerika naar België zijn getrokken of teruggekeerd. Ook werden  een heleboel tips uitgewisseld om creatief om te gaan met de boekhouding, zonder daarbij buiten de lijntjes te kleuren. Nu we het toch over geld hebben: wie centen zegt, zegt ook facturen. Factuurvoorwaarden zijn bijzonder nuttig in geval van geschillen en blijkbaar zien vertalers die er hebben er geen graten in dat andere collega’s hun voorwaarden kopiëren. Om het goede voorbeeld te geven, hierbij alvast de link naar de voorwaarden van Déesse. Verder ontdekten we ook dat de Cottage Pie van de Irish Pub een overheerlijk gehaktgerechtje is, hoewel je er soms wat lang op moet wachten.

GentVertaalt zit niet stil, en hoewel afwezigen opnieuw ongelijk bleken te hebben, krijgen ze zeker binnenkort een nieuwe gelegenheid om te kunnen zeggen dat ze erbij waren. Houd alleszins de website in de gaten. Het team van GentVertaalt broedt immers op nieuwe initiatieven, waarover uiteraard een aankondiging zal verschijnen.

2 thoughts on “Netwerkavond 26/06: verslag

  1. Reply Peter Motte jun 28,2013 10:22

    Gisteravond heb ik MS PP getest: PP geopend, en dan twee presentaties geopend.
    Ik kon ze allebei naast elkaar in het venster van PP zien.
    Het is misschiel wel zo dat ik geen twee instanties van PP zelf kan openen, zodat ik twee vensters met PP krijg, maar ik kan wel één venster van PP hebben, met daarin twee vensters met elk een presentatie. En an die twee interne vensters kan ik naar believen de afmetingen aanpassen, zolang ik binnen het PP-venster blijf.

  2. Reply Peter Motte jul 4,2013 10:20

    In plaats van “creatieve boekhouding” had je toch beter “verstandige boekhouding” of gewoon “goede boekhouding” geschreven, want “creatieve boekhouding” is echt wel een eufemisme voor belastingontduiking.

Leave a Reply