Netwerkavond 24/10: verslag

Op 24 oktober zijn we al voor de vijfde keer samengekomen voor een netwerkavondje. Opnieuw mochten we een aantal ‘vaste’ sympathisanten verwelkomen, naast een aantal nieuwe gezichten. De tarieven waren – uiteraard – weer de ijsbreker van de avond, hoewel al snel de nodige tips werden gegeven aan enkele UGent-studenten van JoVerTa, een vertaalbureau dat ze als stage oprichten. Met zijn vieren zijn ze, en ze moeten zoals het elk écht bedrijf betaamt, een heus businessplan opstellen en bepaalde doelstellingen halen. Hun ‘droomcoach’ is trouwens een van de oprichters van GentVertaalt.

Nog een nieuw gezicht was dat van een kersverse collega die op zoek was naar wat tips om als beginnend freelancer aan werk te geraken, zonder daarbij haar broek te scheuren. Het fijne aan de GentVertaalt-bijeenkomsten is dat iedereen bereid is zijn ervaringen te delen. Dat is trouwens een van de bedoelingen achter GentVertaalt: samenspannen om samen sterker te staan.

Voorts namen we de gelegenheid te baat om van gedachten te wisselen over Noord- en Zuid-Nederlands, nu er een ingeweken Nederlander ook aan tafel kwam schuiven. Er werd heen en weer gegooid met voorbeelden en in de dagen daarna werd daarop voortgeborduurd in de Facebook-groep: hoeveel verschillende manieren kun je bedenken om ‘kapot helpen’ te verwoorden?

En tot slot hebben de afsluiters van de avond het gehad over mobiele technologie. Een heel breed onderwerp dat ons allen aanbelangt want het verandert onze manier van werken en handel drijven, hoewel we de impact ervan soms moeilijk kunnen vatten.

Tot op de volgende bijeenkomst.

 

 

Netwerkavond 24/10

Netwerkavond 24/10

Leave a Reply