Netwerkavond 22/08 2

Vorige maand was er geen netwerkavond, maar namen we met twee GentVertaalt-teams deel aan de Slimste Mens van Gent. Met een zevende en elfde plaats op 36 teams hebben we ook nog eens mooi resultaat neergezet, al dan niet met een beetje hulp van enkele leden ad interim.

Deze maand trokken we opnieuw met een tiental collega’s naar de Patrick Foley’s Irish Pub voor een gezellige avond weg van het werk om … uiteraard over het werk te praten! We waren verheugd om enkele nieuwe gezichten te leren kennen en een paar anciens terug te zien. Er werden ervaringen uitgewisseld over beëdigde vertalingen en de (on)zin van websites en de Gouden Gids. De discussie die eerder op Facebook werd ingezet rond internetproviders, werd die avond afgerond met de vaststelling dat de theoretische snelheden bij internetprovider Dommel inderdaad zeer theoretisch zijn.

Het GentVertaalt-team maakte van de gelegenheid ook gebruik om nog wat reclame te maken voor ons evenement van volgende maand: CAT-talent in actie. Enkele collega’s zullen er laten zien hoe zij met CAT- en andere tools omgaan. Meer informatie over deze informele en informatieve sessie is terug te vinden op onze blog (CAT-talent in actie) of via info@gentvertaalt.be.

We hopen jullie snel terug te zien!

Mick, Sébastien en Tom

 

2 thoughts on “Netwerkavond 22/08

 1. Reply Peter Motte sep 1,2013 08:12

  Toch hier even vermelden (past wel wat bij netwerken).

  In juli werd me gevraagd mee te werken aan de samenstelling van een nieuwe, geïllustreerde verhalenbundel met fantasy, sciencefiction, horror en magisch-realisme.
  De volgende mensen zijn al opgenomen: Raf de Bie, Hans Killian, C H van der Hoogte, Ludo Noens, M H Bartels, Mieke Sonck, Killian McNeil, Rik Raven, Yorgos Dalman, K.C. Berlin en Paul van Leeuwenkamp.
  En dan is er ook nog een verrassingsauteur.
  De titel is trouwens ook een verrassing, daar mag ik nog niets over zeggen.
  Er is nog plaats voor verhalen en illustraties, dus zend maar in naar peter.motte@skynet.be met als e-mailonderwerp “Bijdrage nieuwe bundel”.

 2. Reply Peter Motte sep 1,2013 18:34

  Ook in Geraardsbergen zeggen we ‘een fluitje van een cent’ als we bedoelen dat iets gemakkelijk is, en dat doen we al decennia. Dus ik denk in elk geval niet dat het een recent anglicisme is.

Leave a Reply