Eerste Netwerknamiddag – verslag 2

Een berekend risico was het, proberen vertalers en tolken samen rond de tafel te krijgen, maar het team van GentVertaalt ging de uitdaging aan. De Netwerknamiddag van 19 april in Patrick Foley’s Irish Pub bleek een succes: een kleine twintig collega’s, allen actief rond Gent, tekenden present voor het evenement. Een ijsbreker bleek niet nodig: het gesprek kwam meteen op gang gezien de gemeenschappelijke interesses. Werkomstandigheden, vertaalsoftware en tarieven passeerden de revue. Van meet af aan een interessante en nuttige kruisbestuiving, want de achtergrond van de aanwezigen verschilde sterk: van gevestigde vertalers en tolken met meer dan vijftien jaar ervaring, tot beginnende collega’s die hun weg nog aan het zoeken zijn en zelfs een collega in spe die graag meer te weten wilde komen over het leven van een freelancer voordat ze zelf de stap zet.

Iedereen was het erover eens dat vertalers (en bij uitbreiding ook tolken) er baat bij hebben om samen te komen en allerhande zaken te bespreken, waarmee GentVertaalt meteen de spijker op de kop blijkt te slaan.

De Netwerknamiddag zal dus zeker en vast een vervolg krijgen, al dan niet onder dezelfde vorm of als Koffie&WiFi-bijeenkomst. Aan ideeën hebben het team en de sympathisanten van GentVertaalt alleszins geen gebrek. Hou onze website dus in het oog of nog beter: laat er je e-mailadres op na om altijd als eerste op de hoogte te zijn van alles wat Tom, Mick en ikzelf voor jullie in petto hebben. Cheers!

Sébastien

2013-04-19-378

2 thoughts on “Eerste Netwerknamiddag – verslag

  1. Reply Peter Motte apr 24,2013 18:29

    Dat een ijsbreker niet nodig was, is ook te danken aan Tom, Mick en Sébastien, die goed een gesprek aan de gang konden houden.
    Ik kijk uit naar de volgende keer.

  2. Reply admin mei 2,2013 07:53

    Bedankt 🙂

Leave a Reply