Taalconferentie 2014

25 aug 2014 | Taalconferentie 2014 |

TCsplash6

Het grootste evenement van GentVertaalt ooit

Naast de maandelijkse netwerkavonden organiseert GentVertaalt elk jaar ook een grootschaliger evenement. Vorig jaar was dat een gesmaakte CAT-toolnamiddag, maar dit najaar willen we het hebben over een nog veel belangrijker, zeg maar hét belangrijkste instrument van elke taalprofessional: het Nederlands.

Hoe staat de Belgische taalprofessional tegenover het Nederlands, met name de verschillende varianten ervan? In welke mate is het Nederlands van Vlaamse vertalers neutraal, dan wel Belgisch-Nederlands? En wat is dat, “neutraal”? Is het verschil tussen België en Nederland een jammerlijk struikelblok of een verrijking? Ga met ons in discussie en bespreek het op onze Taalconferentie 2014!


 

Waar & wanneer?

NOVOTEL GENT CENTRUM
Goudenleeuwplein 5 — 9000 Gent

29 november 2014

Wie in Novotel wil overnachten, stuurt ons het best een mailtje: wij kunnen kamers aanbieden tegen een voordeeltarief.

 

Programma

De avond voordien houden we onze maandelijkse netwerkavond, en de volgende ochtend vliegen we erin met maar liefst vijf lezingen, gegeven door Gert De Sutter (UGent), Jack Hoeksema (RU Groningen), Miet Ooms (Taaltelefoon.be) Ton van der Wouden (Taalportaal) en Mick De Meyer (GentVertaalt).
Lees er hier alles over.

 

Vragen?

Stuur ons gerust een mailtje voor meer informatie of gooi je vraag in de groep op Facebook.

email

2 thoughts on “Taalconferentie 2014

 1. Reply Alexander Thomson nov 28,2014 10:13

  Beste organisatoren,

  Het is nogal laat om met de vraag te komen, maar is er misschien nog een mogelijkheid om voor vanavond een overnachting met korting te boeken in het Novotel? Ik sta al ingeschreven voor de conferentie.

  Ik hoor het graag!

  Met vriendelijke groet,
  Alex Thomson.

 2. Reply diane m andries dec 7,2014 22:21

  Hallo,

  Graag wou ik vragen of ik enige documentatie over de taalconferentie die ik jammer genoeg heb gemist, zou kunnen bekomen? Ik kan deze ook komen afhalen wanneer ik in Gent ben (wanneer e-mailen onvoldoende zou zijn).

  Hartelijk dank!
  Vriendelijke groet
  Diane

Leave a Reply