Over ons

GentVertaalt is een initiatief dat taalprofessionals uit de ruime zone 09 samenbrengt.

Enerzijds online — via deze website, onze Facebook-groep en onze Twitter-account — en anderzijds in levenden lijve op onze maandelijkse netwerkavonden in het centrum van Gent. Daarnaast organiseren we ook leermomenten (zoals onze CAT-tooldemonstratiedag) en dagen van samen werken met koffie & wifi.

Neem onze naam overigens met twee korreltjes zout:

1. Uitsluitend Gent? Nee. Onze activiteiten vinden wel hoofdzakelijk plaats in Gent, maar wij controleren je postcode niet aan de deur. Iedereen is welkom om naar de Arteveldestad af te zakken, of dat nu uit Aalst, Antwerpen, Amsterdam of Australië is.

2. Uitsluitend vertalers? Nee. In de eerste plaats richten we ons dan wel op freelance vertalers, maar op onze netwerkavonden vind je ook tolken, ondertitelaars, schrijvers, copywriters, lesgevers … taalprofessionals in ruimere zin dus.

 

Oprichters


MTS_prozpraagIn 2006 studeerden wij samen af als Licentiaat-Tolk (de voorlaatste lichting voor de masteropleiding) aan het departement Vertaalkunde van de Hogeschool Gent. We gingen toen elk onze eigen weg en stampten elk onze eigen zaak uit de grond, maar we bleven contact houden en werden goede collega’s.

Wie een eenmanszaak runt, werkt vaak alleen en dan is het al eens leuk om met je collega’s samen te komen en ervaringen uit te wisselen. Samen is ‘t plezanter en samen weet je meer, dus kom erbij!

 

Contact


Schrijf je in op onze mailinglijst (zie rechts op deze pagina) en blijf op de hoogte van nieuwe berichten en aankondigingen. Voor de rest geen spam.
Zit je op Facebook? Volg dan hier onze Facebook-groep met ruim 200 leden!
Volg ons reilen en zeilen, gekruid met korte nieuwtjes en taaltips, via @gentvertaalt
En uiteraard staat onze mailbox altijd wijd open voor jullie vragen, ideeën en opmerkingen!