Opleidingsnamiddag 3 juni 2016

Swirrel opleidingsnamiddag 2016

 

Beste collega’s,

Traditiegetrouw organiseert GentVertaalt naast de maandelijkse netwerkavonden ook minstens één keer per jaar een groter evenement. Dit jaar stellen we jullie graag onze opleidingsnamiddag voor! We hebben jullie voorstellen en desiderata in overweging genomen en proberen in één namiddag een antwoord te bieden op verschillende verzuchtingen van veel vertalers en andere taalprofessionals. Net zoals met de Taalconferentie van 2014 wordt Novotel Gent opnieuw het toneel van een bedrijvige en leerzame samenkomst.

Hoe kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening opkrikken? Hoe goed kennen we onze spelling? Hoe creatief kun je omgaan met vertalingen? Hoe interpreteer ik de ‘cijfers’ van bedrijven? Of nog: wat kan Dragon NaturallySpeaking écht voor mij betekenen?

Het antwoord op al deze vragen wordt op 3 juni 2016 gegeven, al zul je op voorhand wel een keuze moeten maken. We beginnen plenair met een bespreking van de kwaliteit van vertalingen en een opfrissing van een aantal spellingsregels, en nadien splitsen we ons op in drie parallelle groepen die gewijd zijn aan financiële vertaling en transcreation. En ja hoor, twee collega-vertalers geven er ook een demonstratie van de spraakherkenningssoftware Dragon NaturallySpeaking … Mét ondersteuning van een Dragon-specialist.

Het programma en de sprekers worden uitvoerig toegelicht op onze programmapagina.

Inschrijven

De inschrijvingen voor deze opleidingsnamiddag zijn ondertussen afgesloten.

Bereikbaarheid

Novotel Gent ligt in het historische centrum van Gent. Parkeren kan in de volgende parkeergarages:

  • Kouter
  • Sint-Michielsparking (Sint-Michielsplein)
  • Vrijdagmarkt
  • Savaanstraat
  • Center Parking (Korte Meer)

Controleer voordat je vertrekt ook de laatste wegenwerkeninformatie via deze link.

 

Sébastien, Mick & Tom

Leave a Reply