GentVertaalt lanceert eigen Taaldatabank 1

De aanwezigen op onze recentste netwerkavond weten het al, en aandachtige surfers hebben het misschien al opgemerkt: de website van GentVertaalt is nu ook de thuis geworden van een Taaldatabank.

GentVertaalt is een initiatief dat meerwaarde wil bieden aan zijn sympathisanten. Zo organiseerden we vorig jaar al een CAT-tooldemonstratie, en dit jaar wilden we de lat voor onszelf nog hoger leggen en weer iets nuttigs aanbieden.

Tijdens verschillende bijeenkomsten van GentVertaalt is telkens de kwestie teruggekomen van de taalzorg, en van de verschillen tussen Belgisch-Nederlands en Nederlands-Nederlands. Je taal verzorgen en het Nederlands juist gebruiken is immers essentieel voor taalprofessionals. De meeste vertalers of andere tekstschrijvers houden wel ergens een lijstje bij van wat Belgisch-Nederlands is, om in sommige contexten te mijden en in andere contexten wel te gebruiken — zeker wie soms voor Vlaanderen en soms voor Nederland moet schrijven, of voor het hele taalgebied. Spontaan is daar het idee uit gegroeid om eens één grote lijst te maken, want samen weet je meer. Zo gezegd, zo gedaan: de Taaldatabank werd geboren.

Lees meer over de Taaldatabank

 

One comment on “GentVertaalt lanceert eigen Taaldatabank

  1. Reply Lies mrt 14,2014 08:26

    Geweldig initiatief! Ik heb de Taaldatabank meteen een plaatsje in mijn favorietenbalk gegeven!

Leave a Reply