Unconference: beste praktijken voor vertalers en tolken

Dat GentVertaalt een vertalers- en tolkencollectief als geen ander is, wisten jullie ondertussen al. Naast onze CAT-toolopleidingen dit najaar organiseren we ook een grootscheeps evenement onder de vorm van een unconference. Noteer zaterdag 5 december nu al in je agenda, en lees nadien verder. Zó zeker zijn we ervan dat het interessant, interactief en vooral plezant wordt!

 

Een unconference, wat is dat voor iets?

Vorig jaar organiseerden we een klassieke conferentie met een aantal voortreffelijke sprekers. Dat was uiteraard wel heel fijn en leerrijk, maar behalve tijdens de koffiepauzes en lunch moest iedereen netjes op zijn of haar stoel blijven zitten om te luisteren. We vinden dat vertalers en tolken al vaak genoeg op hun stoel moeten zitten werken, en gooien het daarom eens over een andere boeg.

In plaats van een klassieke reeks opeenvolgende plenaire sessies te organiseren, kiezen we er deze keer voor om tegelijkertijd verschillende sessies in te richten in kleinere groepjes. Miniworkshops, zeg maar, die telkens zo’n 45 minuten in beslag nemen en in goede banen worden geleid door een moderator.

Is ‘unconference’ dan synoniem met ‘chaotische conferentie’? Nee, helemaal niet. Hoewel het er doorgaans gonst van de bedrijvigheid, wordt alles grondig omkaderd door GentVertaalt. Concreet leggen we op voorhand al de meeste onderwerpen en moderatoren vast, en laten we een klein beetje speelruimte voor ingevingen van het moment.

Het leuke aan deze aanpak is dat niemand, behalve de moderatoren, gebonden is aan zijn groep. Vind je tijdens de workshop dat je niets meer bij te leren hebt of zelf geen bijdrage meer kunt leveren, dan wandel je gewoon naar een andere workshop die je interessanter voor je vindt. Je half uurtje lichaamsbeweging is dus gegarandeerd op deze zaterdag!

 

Welke thema’s komen aan bod?

Op het voorlopige schema staan thema’s zoals lidmaatschap bij beroepsorganisaties, CAT-tools, marketing, boekhouding, machinevertaling (neem maar tomaten mee!) en sociale media. Maar zoals hierboven gezegd is er nog ruimte voor extra thema’s. Ideeën zijn altijd welkom per e-mail of in onze Facebook-groep. Als er nog sessies vrij zijn, kunnen we het rooster de dag zelf ook nog aanvullen.

 

Wat mag dat kosten?

We houden het bewust laagdrempelig:

– Tot en met 31 oktober: € 35 exclusief btw

– Nadien: € 45 exclusief btw

 

Wat krijg je ervoor terug? Koffie, water, frisdrank en thee gedurende de hele dag, koffiekoeken als ontbijt, een broodjeslunch en wat taart of cake tijdens de koffiepauzes. En uiteraard een dag boordevol inspirerende sessies die ongetwijfeld nuttig zullen blijken voor je bedrijfsvoering.

 

Waar en wanneer vindt deze unconference plaats?

Deze keer kozen we niet voor centrum Gent, maar wel voor Bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge. Vlot bereikbaar en mét gratis parkeergelegenheid. Ook met het openbaar vervoer geraak je er gemakkelijk.

We voorzien op zaterdag 5 december in onthaal vanaf 9 uur ‘s ochtends; de unconference zal eindigen rond 17 uur.

 

Waar kan ik terecht om in te schrijven?

Inschrijven kan enkel via deze pagina. Na aanmelding ontvang je binnen een tweetal weken je factuur. Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt tot 60 deelnemers. Wie eerst komt, eerst maalt!

 

Wat als ik moet annuleren nadat ik betaald heb?

Tenzij je je laat vervangen door een collega kun je je inschrijvingsgeld niet terugvorderen. We houden het evenement bewust laagdrempelig en goedkoop, maar kunnen dan moeilijk gaan goochelen met betalingen en creditnota’s.

 

 

 

Leave a Reply