Training: memoQ 3

CAT-tools zijn niet meer weg te denken uit het leven van de moderne vertaler. GentVertaalt is zich daar terdege van bewust. Eind vorig jaar organiseerden we dan ook een CAT-tooldemonstratie waar Wordfast, Trados en memoQ voor niet-ingewijden uit de doeken werd gedaan.

Deze keer gaan we een stap verder en bieden we op 16 oktober 2014 een exclusieve memoQ-training voor beginners aan, in Gent uiteraard. Heb je altijd al de stap willen zetten om een CAT-tool aan te kopen of overweeg je van Trados of andere software naar memoQ over te stappen? Dan kun je nu gedurende een volledige dag memoQ ontdekken onder begeleiding van ervaren trainster Sandra Florindo, mede-oprichtster van de Nederlandse opleidingsverstrekker KTV Kennisnet. Wie Sandra precies is, lees je onderaan dit bericht. Dat ze veel in haar mars heeft, kunnen we uit ervaring bevestigen. Cursisten vinden haar trainingen alvast praktisch, waardevol en interactief.

Wat als je graag zou deelnemen, maar je hebt memoQ nog niet staan? We sturen je instructies om een gratis proefversie te downloaden die je tijdens de training kunt gebruiken. Wat als je geen laptop hebt? Geef een seintje, we regelen wel iets voor je.

Ben je na afloop van de training helemaal overtuigd van memoQ? Ga dan in op ons unieke aanbod: een korting van maar liefst 42% op je memoQ-licentie! Je spaart meteen een paar honderd euro uit.

Allemaal goed en wel, horen we je nu denken, maar wat mag dat kosten? GentVertaalt kan je deze dagtraining aanbieden voor € 250 (exclusief btw), catering en unieke memoQ-voordelen inbegrepen, op voorwaarde dat je vóór 1 september 2014 ingeschreven bent. Inschrijven na deze datum kost € 275. Let wel: om de training optimaal te laten verlopen, is het aantal plaatsen heel erg beperkt. Vol is vol, dus aarzel niet te lang. We beschouwen je inschrijving als bevestigd als je inschrijvingsgeld betaald is. Eind september laten we weten of de training voldoende deelnemers heeft om te kunnen doorgaan.

Een eerlijke deal voor een leerrijke dag. GentVertaalt brengt vertalers (en tolken) bijeen om samen te werken, bij te leren en te kletsen. Uiteraard voorzien we ook de nodige koffiepauzes om wat bij te praten.

Heb je nog vragen? Vergeten we iets? Wil je nog iets meer informatie? Of wil je je gewoonweg inschrijven voor deze geweldig leerrijke dag? Stuur gerust een mailtje naar info-at-gentvertaalt-punt-be. We helpen je graag snel verder.

 

Tot dan!

 

Sébastien, Tom en Mick

 

 

Sandra Maçorano Florindo, erkende memoQ-trainer

Sandra (1976) studeerde aan de Vertaalacademie van Maastricht (opleiding tolk/vertaler Frans en Portugees). Haar eerste uitdaging vond ze in de baan projectmanager bij een vertaalbureau in Den Haag. Daarna werkte ze zo´n tien jaar als vertaalster en trainster Portugees. Tijdens haar loopbaan als vertaalster studeerde ze Engels aan de ITV Hogeschool in Utrecht. Ze heeft met name vertaald voor het Toerisme van Portugal, het notariaat en grote ondernemingen als Amsterdam Arena, Siemens, Bluewater, IGT, etc. Haar specialisatie is het vertalen van juridische teksten.

In 2010 startte zij een maatschap met Marijke Roelofsen: KTV – Kennisnet voor Taal en Vakopleidingen, waarvoor zij de trainingen memoQ verzorgt. Het werk binnen KTV is erg divers en uitdagend, en wat het leukste is, is dat het zich afspeelt in de tolk- en vertaalwereld. In mei 2012 en mei 2014 heeft Sandra bij Kilgray in Boedapest de twee certificaten (beginners en gevorderden) voor memoQ-trainer behaald.

Haar ervaring als taaltrainster en haar ruime ervaring met het gebruik van memoQ en Trados vormen een goede basis voor het geven van CAT tooltrainingen. Het streven is om de werkwijze binnen memoQ op een zo duidelijk mogelijke manier uit te leggen, zodat u na afloop tevreden en enthousiast huiswaarts gaat.

3 thoughts on “Training: memoQ

 1. Reply Susan jun 17,2014 19:16

  Daar zat ik letterlijk op te wachten (ik heb memoQ sinds de demosessie en ik kan zeker nog tips gebruiken om het optimaal te benutten)! Ik zal er zeker bij zijn.

 2. Reply Julie okt 17,2014 10:48

  Ik heb deze sessie gemist. Staat er een volgende gepland?

  • Reply Mick okt 17,2014 11:21

   Wat jammer, er was nog één plaatsje vrij gisteren. We kondigen zulke dingen ook vaak nog eens extra aan in onze Facebook-groep en via Twitter, dus ik raad je aan om ons ook daar te volgen. Als er voldoende interesse is, kunnen we absoluut nog een tweede sessie organiseren.

Leave a Reply