GVconf19 op 22 juni – oproep voor sprekers! 4

Op 22 juni 2019 organiseert GentVertaalt een conferentie voor vertalers en andere taalprofessionals. Dit evenement is een uitgelezen kans voor zowel beginnende als ervaren vertalers om nieuwe inzichten te verwerven en gezellig te netwerken met collega’s. Bovendien is dit een mooie gelegenheid voor sprekers om hun expertise voor te stellen aan en te delen met collega’s uit de (ver)taalsector.

 
FB banner

 
Ben je intensief bezig met terminologiebeheer? Wil je je collega’s graag tips geven over tariefonderhandelingen of over werken voor politie en gerecht? Heb je een ander onderwerp waar je de (ver)taalwereld graag iets over wilt vertellen? Of het nu gaat over boekhouding, ergonomie of social media management … jij bent misschien wel de spreker die we zoeken.

Stuur vrijblijvend je onderwerp voor 28 februari naar info@gentvertaalt.be met een korte beschrijving en een schatting van hoelang je hierover kunt/wilt spreken. De conferentie vindt net als vorige edities plaats in het Novotel Hotel in het centrum van Gent.

 

4 thoughts on “GVconf19 op 22 juni – oproep voor sprekers!

 1. Reply Thomas Snoeck feb 12,2019 16:34

  Beste GentVertaalt,

  Wij zijn Creative Shelter, een handige online tool waarmee freelancers ervoor kunnen zorgen dat ze hun auteursrechten kunnen factureren.
  Auteursrechten worden immers veel lager belast, en daardoor kan de freelancer hierdoor genieten van een mooi belastingvoordeel.
  Veel vertalers weten niet dat ook zij, hiervan gebruik kunnen maken. Daarom lijkt het ons opportuun om een woordje uitleg te geven over auteursrechten en de fiscale aspecten ervan (voor vertalers). Zo leert iedereen bij over wat hij of zij kan doen met zijn auteursrechten, en stellen wij ook onze oplossing voor (Creative Shelter). Deze voordracht zouden wij eventueel in samenwerking kunnen doen met een boekhoudkantoor, om ook andere fiscale aspecten van het vertaler zijn te belichten.

  Bedankt voor jullie reactie,

  Thomas

 2. Reply Magali De Cannière mrt 1,2019 10:35

  Beste leden van Gent Vertaalt,
  Beste Sébastien,

  Ik heb onlangs met Creative Shelter mogen kennismaken op een van hun infosessies. Eigenlijk komen zij via mij bij jullie terecht 😉
  Mijn boekhouder heeft mij ook aangeraden om dit te doen omdat dit fiscaal heel aantrekkelijk is voor eenmanszaken.
  Toch is het iets dat velen afschrikt omdat ze het niet goed kennen. Er komt inderdaad wat administratie bij kijken, maar het fiscale voordeel dat er tegenover staat is veel interessanter.
  Ik draag sinds 2019 mijn auteursrechten over, maar ik merk dat veel van mijn klanten terughoudend zijn omdat ze het niet kennen. Ze verwijten mij bijvoorbeeld dat ik geen creatief beroep uitoefen, terwijl dit juridisch gezien helemaal niet klopt enz.
  Ik hoop dus dat Creative Shelter een plekje kan krijgen op onze conferentie, in de hoop dat dit iets in de vertaalsector teweegbrengt!

  Groetjes
  Magali

Leave a Reply