Beste praktijken voor vertalers & tolken: een interactieve conferentie 5

Als zelfstandig ondernemer sta je er vaak alleen voor en moet je veel zelf uitvissen, waarbij het soms lijkt alsof je het wiel opnieuw moet uitvinden. Gelukkig kun je dan terecht bij je collega’s, en er wordt dan ook dagelijks om raad gevraagd in onze Facebook-groep. GentVertaalt staat intussen synoniem met ‘samen bijleren’, en daar willen we nu nog een stapje verder in gaan.

Dit najaar organiseren we een interactieve conferentie, waar we met elkaar in een informele sfeer —maar toch met de nodige structuur— de beste praktijken zullen bespreken. Een beetje onze Facebook-groep in het echt, zou je kunnen zeggen. Geen klassieke lezingen met een monoloog van één spreker voor een stil luisterend publiek, maar gemoedelijke gesprekken in verschillende kleine groepjes, in een soort miniworkshops. Dit type bijeenkomst noemt men ook wel een ‘unconference’.

pratty-unconference.previewIn sessies van een half uur tot drie kwartier wordt er gediscussieerd over een vooraf afgesproken thema, onder leiding van een gespreksleider. Er zullen telkens drie à vier sessies tegelijk plaatsvinden in dezelfde ruimte en de deelnemers mogen vrij en ongegeneerd van groep wisselen wanneer ze dat willen.

Een interactieve conferentie is uiteraard niet mogelijk zonder jullie medewerking. We hebben zelf al een aantal onderwerpen bedacht (sociale media, klantenwerving, boekhouding, CAT-tools, uitrusting voor tolken enz.), maar we willen graag van jullie horen waar jullie het over willen hebben. Bovendien zijn we ook op zoek naar mensen die een of meerdere miniworkshops in goede banen willen leiden. Het moet immers echt een conferentie voor jullie én door jullie zijn. Heb je een idee of suggestie? Ken je iemand die iets interessants te vertellen heeft? Laat dan van je horen in onze Facebook-groep of stuur een mailtje naar info@gentvertaalt.be.
Praktisch

Datum: zaterdag 5 december

Uur: 9 tot 17 uur

Plaats: Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge

5 thoughts on “Beste praktijken voor vertalers & tolken: een interactieve conferentie

 1. Reply Susan aug 5,2015 23:56

  Echt iets om naar uit te kijken!

 2. Reply Nele aug 19,2015 21:35

  Ik ga alvast proberen 5 december vrij te houden in mijn agenda!

 3. Reply Marijke Mayer aug 21,2015 17:03

  worden er de avond voor (de avond van) het evenement nog extra sociale diners/vergaderingen gehouden? Dit i.v.m. de eventuele hotelreserveringen.

 4. Reply Tom aug 27,2015 09:41

  De avond voor het evenement zal er een netwerkavond zijn!

 5. Reply Joke Nuytten aug 31,2015 23:33

  Ik probeer ook te komen, lijkt me zeer interessant!

Leave a Reply